Megamind (2010)

Go down

Megamind (2010) Empty Re: Megamind (2010)

Post  Simić92 on Sat Jul 16, 2011 11:13 am


Megamind (2010)
Nekako mi se čini da je u zadnje vrijeme postalo fora staviti negativce za glavnu ulogu i karaktera vodilju. Zadnji animirani u kojem sam imao prilike vidjeti takav koncept je bio Despicable Me za kojeg mogu reći da mi je bio najbolji animirani film u 2010. godini. Sličnim konceptom se vodi i Megamind, to je naziv aliena kojeg pratimo koji pokušava biti najveći zlikovac, uglavnom, isto ono što je Gru pokušavao. Iznenadilo me kolikom količinom sličnosti obiluju dotična dva spomenuta filma.
S time što me ovaj razočarao, ako se to može reći za ovakve vrste filmova. Uvrštavam ga među onu nižu klasu, među ispodprosječne uratke i žalim što sam ga uopće gledao, mogao sam umjesto toga po treći put Despicable Me. Kalup je isti, postavke također, provlači se sve ono kao i inače ali je osjetan kroničan nedostatak humora, dosta žalosno. Ok, nisam klinjo, razumijem da je one nešto starije teže nasmijati nego mlađe kojima su nekako u prvom planu namijenjeni ovakvi filmovi, međutim, ovaj je baš debelo zaglibio u minusu.

Eventualno dvije-tri scene koje će namamiti osmijeh dok većina vremena otpada na oštećivanje okoline, rušenje zgrada, demoliranje svega što se nađe u blizini. Drugi glavni junak, pozitivac, je MetroMan. On je otprilike nešto poput Supermana, čisto da znate zbog čega će doći do razaranja. Nakon što Megamind nenadano porazi svojeg najvećeg suparnika koji ga muči od djetinjstva, ipak nije zadovoljan. Nešto mu fali, ne osjeća se ispunjenim i tu nastupa ljubav, romansa and here we go.

Čitam da se neki žale na manjak emocionalnosti i ne vjerujem. Ako ništa drugo, barem je onda to super u cijeloj toj priči. Glavni problem je što to sve nekako izgleda razvodnjeno, kao da je film napravljen iz zezancije bez puno posvećenog truda. Ono, idemo nabrzaka zaraditi nešto love i eto nas. Svakako zaobići jer barem na ovom području nije suša, a pogotovo je neće biti u tekućoj 2011. kada stižu nastavci nekih uistinu popularnih ostvarenja.

Ocjena: 5/10

napisao: by_Ivica
Simić92
Simić92

Posts : 138
Join date : 2010-11-20
Age : 27
Location : tu i tamo :)

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum